Provozní aktiv VKV – červen 2022

Skoro letní a teplotami odpovídající červnové kolo, proběhlo opětovně na zvičinské kótě. Příprava na závod je nyní rychlá, stačí připojit stanice a zprovoznit notebooky. Obsadili jsme obě pásma, pásmo 2 m Roman OK1NPF a pásmo 70 cm Petr OK1AKI. Roman na začátku závodu řešil drobný problém se soutěžním deníkem, pravděpodobně po nějakých aktualizacích, ale po restartu už bylo vše jak má být.
I pár minut zdržení nevadilo následným spojením v pásmu 144 MHz, která přibývala slušným tempem. Naplno se tentokrát projevil svou vyživností JV směr a destinace YO, YT, E7, 9A, potěšilo i šest spojení do Itálie, tři spojení do F a jedno do HB9. Nedařilo se jen na počet spojení, ale hlavně na násobiče, kterých bylo nakonec 35 a spolu s 20895 body nám výsledek přinesl 1. místo (!) v tomto kole a v ročním hodnocení setrváváme na krásném 2. místě.
Petr se věnoval pásmu 70 cm a uskutečnil 50 spojení s 15 WWL. Vyšší aktivitu zaznamenal od italských stanic a i díky nim dosáhl na celkový výsledek 2550 bodů se 3. místem v tomto kole a 4. místem v ročním hodnocení. Po skončení závodu došlo ještě na údržbu pozemku v podobě posekání trávy.

Petr OK1AKI a Roman OK1NPF v závodním nasazení
Pracoviště pro pásmo 2 m v plné výbavě
Petr OK1AKI při sekání trávy v areálu vysílací základny
Roman OK1NPF s úlovkem sena pro domácího hlodavce
Přejít nahoru