Provozní aktiv VKV – červenec 2022

V obvyklém čase a sestavě – Petr OK1AKI, Vláďa OK1FUJ a Roman OK1NPF – jsme vyrazili na červencové kolo PA VKV. Na boudě už každý ví, co má dělat, proto příprava na závod je rychlá. Se začátkem závodu jsme tedy v klidu usedli ke stanicím a mohli se věnovat samotnému provozu. V pásmu 2 m se v režii Romana OK1NPF hned na počátku rozbíhala čilá komunikace, i když nejprve v domácí kotlině, ale postupně se přidávaly ostatní destinace. Opět se jevil jako hodnotný JV směr, bez odezvy však tentokrát zůstala Itálie a Slovinsko. Směrem na západ se dařila spojení do DL, ON a F, ale po určité době se pásmo zavřelo a nebylo skoro koho dělat. Závěr závodu potom vše vynahradil, zmíněným JV směrem se otevřely podmínky a dařila se spojení s YO, YT, E7, 9A, a to i v závěrečném sprintu. Výsledek přinesl 144 spojení do 32 WWL a zisk 18464 bodů, které v tomto kole pomohly ke třetímu místu a udržení druhého místa v celoročním hodnocení v kategorii 144 MHz multi op.
Pásmo 70 cm měl na starost Petr OK1AKI a i jemu se dařilo. Díky spojením do Itálie a Chorvatska získal cenné velké čtverce a se 44 spojeními do 12 WWL a bodovým ziskem 1692 body obsadil v tomto kole druhé místo, aby udržel celkové čtvrté místo v ročním hodnocení v kategorii 432 MHz multi op.
Po skončení závodu došlo i na údržbu pozemku kolem boudy a následné převzetí zařízení pro pásmo 10 GHz od nedako žijícího kolegy k dalšímu užití. Tak třeba někdy naslyšenou i v tomto pásmu.

Soustředění Petra OK1AKI a Romana OK1NPF při Provozním aktivu VKV
Petr OK1AKI ještě s dostatkem sil při sekání trávy na pozemku
Získaná 10 GHz technika z výroby Honzy OK1VAM
Přejít nahoru